tisdag 12 april 2016

Ekonomiskt tänkande, framsteg och problem

Sitter nu i soffan hos min flickvän, precis hemkommen från jobb. Jag har idag skrivit på papper och tagit beslutet att gå ner till att arbeta deltid. Det tar emot en aning när man tänker på ekonomin, men jag ska försöka jobba så mycket kvällar och helger jag bara kan, så att lönen inte påverkas allt för mycket. Anledningen till detta är att jag dels ska plugga (distans), och att jag känner att mitt arbete sliter allt för hårt på knän och rygg (har tidigare haft ganska mycket problem i dessa).

Jag känner att jag har kommit in i det ekonomiska tänkandet väldigt mycket. Får lite ångest för varje krona jag spenderar. I skrivande stund har jag 152 kr kvar av månadens budget på 3000 kr. Kan bli tight med bensinen, men mat, hygienartiklar och allt annat har jag redan så jag klarar mig.

Framsteg denna månaden:
-Har börjat planera mina måltider och matlådor mer. Köper större mängder mat istället för att handla t.ex. ett paket kyckling i taget.
-Kör mindre. Använder i princip inte bilen mer än till jobbet och gymmet.
-Inga onödiga småköp. Håller tassarna borta från smågodis, snabbmat och andra onödiga grejor.


Svårt att bestämma mig
Mina aktier i ICA-gruppen har gått upp en del (11%). Eftersom att jag endast har fem aktier, så har jag endast gått plus ca 140 kr. Den 27:e är det utdelning på 10 kr/aktie, så detta ger mig 50 svenska riksdaler. Nu till problemet. Funderar på att sälja av mitt innehav innan utdelningen, då 140 kr uppenbarligen är mer än 50. En annan tanke är att behålla, få in utdelningen, och sedan köpa fler... Hmm... Not quite sure... Några åsikter på detta?

3 kommentarer:

  1. Låter riktigt drygt det där med knä&rygg :/ vad är det för jobb?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är ju lite trist.. Har tidigare skador med månader av rehabilitering för att bygga upp styrkan i knäna igen. Känns ju lite tråkigt om man skulle behöva göra det igen... Jobbar på ett lager med lite blandat från frukt- och färskvaror. Många tunga lyft och långa dagar på betonggolv. Samt att kylan påverkar en del. Bara att bita ihop tills jag går ner till deltid. :)

      /Sempa

      Radera
  2. Låter riktigt drygt det där med knä&rygg :/ vad är det för jobb?

    SvaraRadera